Den Haag – Maanplein

Holllandschap heeft in samenwerking met Jan Harberts het Groenplan opgesteld. Bij het ontwerp van het Groenplan voor het Maanplein is uitgegaan van een integrale benadering van architectuur, landschap en infrastructuur. Alle aspecten konden volledig op elkaar worden afgestemd. Het Maanplein is een unieke werkomgeving, waarin de natuur indringend aanwezig is. De natuur en de gebouwen zijn zo met elkaar verweven en zodanig vormgegeven dat het ook buiten werktijd prettig vertoeven is.

Het kantorencomplex is gesitueerd in een glooiend landschap, waarmee het een volledige eenheid vormt. Indrukwekkende bomen, vijvers en ruwe rotspartijen geven het landschap extra karakter.

Bij de aanleg van het landschap werd gebruik gemaakt van de reeds volgroeide bomen. De infrastructuur van het Maanplein is volledig opgenomen in het landschap. De wegen in het gebied vormen uitsnedes in de natuurlijke ondergrond. De glooiingen van het landschap zijn te volgen via de keermuren die de weg omzomen. Wandelaars kunnen zich bewegen over drie pleinen, die grenzen aan de centrale promenade langs het water.